Therapie en coaching

Therapie Amstelveen

Therapie

De therapie en coaching begint met een eerste gesprek, de intake. Hierin wordt je klacht of probleem doorgenomen en besproken. Ook is de intake ervoor om wederzijds kennis met elkaar te maken, want voor een succesvolle therapie of coaching is het belangrijk dat het “klikt” tussen ons.

Bij een probleem kan psychotherapie ervoor zorgen dat je het probleem oplost, of dat je leert om er op een andere manier mee om te gaan.

De inhoud van de sessies hangt af van wat er op dat moment nodig is. Dit betekent een combinatie van luisteren, steun bieden, doorvragen, confronteren. In sommige situaties wordt alleen gepraat. Je kunt ook oefeningen mee krijgen, waarmee je thuis aan de slag kunt.

De therapie wordt op maat gesneden. Een en ander hangt samen met hoe je jouw therapie zo optimaal mogelijk kunt benutten.

 

Coaching

Veel mensen maken gebruik van een personal coach of life coach. Daarbij kan personal coaching gericht zijn op een kortdurend traject om zo een bepaald aspect in je leven aan te pakken. Je kunt gebruiken maken van een coach in verschillende situaties, bijvoorbeeld:

  • Je merkt dat je iets wilt veranderen in je leven, maar je bent er nog niet achter wat precies.
  • Je loopt met regelmaat tegen soortgelijke probleemsituaties aan en je wilt een volgende keer anders voelen, denken en doen.
  • Je heeft al concrete doelen gesteld en je wilt gebruik maken van een coach om je doelen te bereiken.

 

Naast een kortdurend coachingtraject, kan personal coaching ook gericht zijn op het zogenaamde life coaching. Je gebruikt de sessies dan periodiek om even te sparren met uw coach, te kijken waar je staat en of je nog op koers bent.

De coaching wordt op maat gesneden. Een en ander hangt samen met hoe je jouw coaching zo optimaal mogelijk kunt benutten.

 

Soorten klachten

De therapie en coaching is effectief gebleken bij allerlei uiteenlopende klachten op het gebied van werk, relatie en leven, zoals:


Relatieproblemen

Ik ontvang mensen met allerlei soorten relatieproblemen, zoals:

✓ Bindingsangst
✓ Communicatieproblemen
✓ Intimiteitsproblemen

✓ Jaloezie en onzekerheid
✓ Overspel en vreemdgaan
✓ Ruzies en conflicten


Andere klachten

Ik ontvang mensen met allerlei klachten. Naast de bovengenoemde klachten ontvang ik ook mensen voor:

✓ Steeds terugkerende conflictsituaties
✓ Gebrek aan zelfvertrouwen
✓ “Niet lekker in je vel zitten”

✓ Niet kunnen omgaan met bepaalde situaties en ervaringen
✓ Problemen in de omgang met anderen hebben (privé en zakelijk)

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Drs. Rita Rogge
Geregistreerd bij NVPA, NAP en NIP


Psycholoog Amstelveen Ervaringen van cliënten
Bij Rita voelde ik me de eerste sessie al op mijn gemak. Zij is een warme, open persoonlijkheid met een goede dosis humor ...
Psycholoog Amstelveen
wordt gewaardeerd met 5 uit 5 sterren op basis van 4 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-nvpa-ecp-nap
Top